Eskişehirspor Altyapı Derneği efsane futbolcu İsmail Arca'nın önderliğinde yapılan tesis sonrası kuruldu. Borçlarla, hacizlerle boğuşan Eskişehirspor yönetimleri alt yapıyı kambur olarak gördüler yıllarca...

Futbolcu yetişmez olmuştu...

Çare  kendi yağı ile kavrulacak bir dernek kurmakta bulundu. Eskişehirspor'a da yük olmadı yıllarca...

Hatta Eskişehirspor Altyapı Derneği'nin yaz okullarından topladığı paraları çocuklara yatırım olarak kullanmak yerine yukarıdan el koydular...

Şimdi herkes övünüyor ya A takımda oynayan alt yapıdan yetiştiği isimlerle. Hatta süper ligde boy gösteren onca isim o tü-kaka görülen, "halı sahada futbolcumu yetişir" denen Kanlı Kavak Alt Yapı Derneği'nden yetişti. Dorukhanlar, Hüseyin Acarlar, Alperler ve daha nicesi..

Ne hikmetse son dönemde gelen yönetimler gözünü oraya dikti...

Gökhan Yıldırım ile başladı bu furya...

Bakıyorum bu yönetim de sanki bir operasyon peşinde...

Bir fabrika çıktı ortaya...

Alt yapı için yapılan her şey başımızın tacıdır....

Ancak öğreniyoruz ki yıllardır Eskişehirspor'a büyük katkısı olmuş, bir yapı hiçe sayılmış...

Hiç kimse buradaki yönetim ile irtibata dahi geçmemiş...

İki gündür alt yapı sosyal medya hesaplarından yaz okulları ve alt yapı ile ilgili bir şeyler paylaşılıyor...

Anladığım kadarıyla Kanlı Kavak Alt Yapı Derneği devre dışı bırakılmış....

Eminim ki Başkan Mustafa Akgören ve ekibi bu vefasızlığı ve yanlışlığı yapmaz...

Yıllarca Eskişehirspor için futbolcu yetiştiren bir yapı hiçe sayılmamalı. Orada doğru işler olduğunun en büyük göstergesi Eskişehirspor'da 1. Lig'de oynayan öz evlatlarıdır.

Karabük, Mersin gibi birçok kulüp bizim yaşadıklarımızı yaşadı. Ve şimdi nerede olduklarını biliyoruz. Alt yapıları sağlam olmadığı için paraşüt gibi yere çakıldılar. Bizim akıbetimiz de o olacaktı, şükür alt yapıdan gelenler kurtardı.

Şimdi ne yapılmalı. Madem yılladır alt yapının yükünü tek başına çeken bir oluşumun yükünü almak isteyen bir yönetim iradesi ortaya konacak, o zaman Kanlı Kavak Alt Yapı Derneği yok sayılamaz. 

Bir model geliştirilecekse alt yapı derneği ile ortak hareket edilerek daha güçlü, sağlam bir sistem  geliştirmek tercih edilmeli. Yaz okulundan gelecek sıcak paranın hesabı yapılmıyorsa eğer..