ESKİ’nin yüzde 40’lık su zammı sürpriz bir şekilde CHP’den 3 üyenin AK Parti ve MHP üyeleri ile birlikte hareket etmesi sonrası ertelendi…

 CHP’den Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Nihat Çuhadar ve Murat Erginbaş ret oyu veren isimler oldu. Aslında bu durum Kazım Kurt’un mecliste dengeleri değiştirecek gücü elinde bulundurduğunu da göstermiş oldu. CHP’liler ve Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen de AK Parti, MHP dışında gizli bir muhalefetin olduğunu görmüş oldular.

“Karşılaşılan bu durum sonrası herkes CHP’de çatlak derinleşti mi?” sorusunu daha çok dillendirmeye başladı. Görüştüğüm bazı CHP’liler, başkanlar arasında sorun yok, basit bir konu dese de, il başkanlığı seçiminde yaşananlardan sonra oluşan soğuk savaş olmasa dünkü olay yaşanır mıydı? Bu sorunun yanıtı yaşananları doğru okumamıza yeter.

Aslında ESKİ’deki son olayın Kazım Kurt ve ekibine karşı Büyükşehir Belediyesi bürokratları ve CHP’li Büyükşehir’e yakın meclis üyeleri arasındaki kavganın dışa vurumu olduğunu da düşünmeden geçemeyiz. Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt bir önerge veriyor. Köyden mahalleye çevrilen yerleşim yerlerinde “su adaletsizliği” olduğunu belirtip hem indirim hem de hatanın düzeltilmesini istiyor. Öğrendiğime göre yan yana aynı evde farklı tarifeler oluşmuş. Kurt bu sorunun düzeltilmesini istiyor. 

  CHP’lilerin sözünün geçtiği komisyonda  yasaya aykırı hareket edilebileceği düşüncesi ile reddediliyor. Kazım Kurt bu durumu kabul etmeyerek, Başkanlığını CHP’li Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’in yaptığı belediyeye bağlı ESKİ’nin önergesine ret oyu veriyor.

Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen Kazım Kurt’un önerisi için ise; “Komisyonun  tereddütlerinin gidermesini istiyor” ve “Daha önce kendi aranızda görüşüp karara bağlamalıydınız” uyarısında bulunuyor.

Sonuç olarak Büyükerşen’in kendi kalesine atılan bu golü görmezden geleceğini veya bunu önemsemeyeceğini düşünmek saflık olur. Büyükerşen, son olayla su yüzüne çıkan gizli muhalefete karşı savunma tedbirleri alacaktır!

İntikamını alır mı zaman gösterecek.