Haklarını arayanlara yapılan bu çirkin muameleyi izlerken ve o gençlerin bilinçli ve saygılı açıklamalarını tarafsız dinledim. Hiçbir çirkinlik kasıt yok elleriyle arkadaşlarına sandviç hazırlamışlar ve dağıtacaklar. Bundan güzel eylem olmaz olamaz. Ama etraftan gelen özel güvenlikçiler hazırlıklı ve kasıtlı geliyorlar. Orada yargısız infaz kurulmuş verilen emri gençleri dinlemeden yerine getiriyorlar.

Şöyle bir baktım o özel güvenlikçilerin aldığı maaşla onlar da belki evlatlarını üniversiteye okumaya gönderecekler. Belki onların evlatları da paraları az olduğu için itiraz edecekler. Onları da öyle acımasız dövüp ellerine kelepçe taktıklarında ne yapacaklar?

Merak ediyorum.

Sevgili Rektör basında yer alamadığınızı söylerdiniz. Örnek üniversite olarak keşke gündeme alsaydık sizi ve üniversitenizi. Özel güvenlik ve görevlerinin ne olduğunu sizlere anlatamayacağımı sanırım çok iyi bilirsiniz. Sizin gibi mülayim görüntü içinde olan  Sayın  Hasan Gönen bu duruma müsaade etmez  her an çıkıp gelir öğrencilerin demokratik talepleri “Bırakın yapsınlar eylemlerini bizlerde yemek fiyatlarını bir kez daha gözden geçirelim” diyeceğinizi beklerken böyle çirkin oyunun parçası oldu üniversiteniz. Umarım bu durumun sizin dışınızda olduğunu söyleyen bir açıklama yaparsınız. Yoksa ben bu yaşta tekrar kendimin bakış açısını gözden geçireceğim.

Şimdi soruyorum yemekler kalitesiz ve pahalı bulunuyorsa bunu dile getiren bizim evlatlarımız ve biz bu evlatlarımızla gurur duyarız. Çünkü onların en ulaşılmazı zor zar baba parası ile üniversite okuyan evlatlar bilirler ki babaları anaları zor kazanıp zor yetiştirip evlat okuturlar. O parayı emeğin alın terinin parası. Harcarken kıyamazlar. Onlar Zengin çocukları gibi baba parasıyla övünüp okumazlar. Okusalar yemek kavgası yerine hangi kavgada olacağını sizler de biliyorsunuz. Birde böyle düşünmenizi ve bu öğrencilere sadece fikirleri ve düşüncelerini dikkate alarak “Bunlar şu öğrenci bu öğrenci ”sözlerini her zaman duyduk. hiçbir yanlı görüntüye rastlayamadık. bu görüntülerle özel güvenliğinizin koruduğu okulunuzun evlatları nasıl okuma hevesi bulabilirler içlerinde sorarım size bir anne olarak.. Görüşleri farklı olanlar Sizin çocuklarınız değil mi ?Ama evlatlarımız seviyelerini çok net göstermişler  en ufak bir saygısız söylem yok sözlerinde o kadar acımasız dayağa rağmen. sadece ve sadece “ben bu okulun öğrencisiyim (okumak için sağlıkla yaşamak için), Bu eylemi yaptıklarını söylediler. Ve sizin açıklamanız da bizi hiç şaşırtmadı ne zaman bir karşı çıkış olsa ya terörist Yâda Okulun öğrencisi değil denilir. Ve siz de aynı açıklamaları yaptınız.