Tepebaşı Belediyesi her hafta yüzlerce vatandaşı meclise götürüyor, aynı gün dönüşte de katılımcıların isteğine göre ya Anıtkabir ya da Beypazarı ziyaretini sağlıyor. Kültür turları da var, bu turlara katılanların sayısı 150 bine yaklaşmış.. Bu önemli organizasyonlar tecrübe ve özverili personel ile olabilecek bir iş.
Sayın Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç'ın davetlisi olarak gittiğim bu zor organizasyonu bizzat gördüğüm için bu övgüyü rahatlıkla yapabiliyorum. Katılımcıların çoğu  Ata'sının Anıtkabir'ini, meclisi, Ankara'yı, Beypazarı'nı  ilk defa görüyor. Ufukları genişliyor. TV'den takip ettiklerini canlı canlı görüyor. Hepsinin gözleri parlıyordu...
Grup ile birlikte ilk önce CHP grup toplantısına katıldık. Kılıçdaroğlu konuşmasına "Hava kurşun gibi ağır" cümlesi ile başladı. Kılıçdaroğlu'nun gündeminde demokrasi, cumhuriyet, CHP'ye yapılan saldırılar, dış politika, terör vardı. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun konuşmasında, "Cumhuriyet kimsesizlerin kimsesidir, fırsat eşitliğidir, bu tam demokrasi ile taçlanmaz ise boştur. Provakosyanlarla bizim üzerimize geliyorlar. Cumhuriyet için bir bedel ödenecekse önce ben ödeyeceğim.   Darbeyi fırsata çevirip, karşı darbe yapıyorlar. Bunların 2 nedeni var; birincisi tek adam rejimi, ikincisi ekonominin tepetaklak gitmesine dur diyemiyorlar, dikkatleri başka yere çekiyorlar. 
 
 Bu ülkeyi hiç bir güç bölemeyecek. Kanımızın son damlasına kadar mücadele edeceğiz. Bir bedel ödenecekse ben bedel ödemeye hazırım"  cümleleri dikkat çekiyor. Toplantıdan sonra Kılıçdaroğlu grup toplantısını takip etmeye gelen 900 kişi ile tek tek görüştü. Bu gruplar arasında Tepebaşı 150 kişi ile başı çekti. Ziyarete Deneyimli Kafe ve belde evinden bir grup kadın katıldı. Tabi ki öncelik Tepebaşı'ndan yana oldu. Kılıçdaroğlu'nun yanına ilk Tepebaşı ekibi alındı.
Grup toplantısı açılışında katılım sağlayan gruplar anons edilirken ilk Eskişehir Tepebaşı ismi geçince  bizim de hoşumuza gitti tabi ki. Bu ziyarette Eskişehir'den başka katlımın olmamasını da yadırgadım açıkçası... Eskişehir Ankara arası bir saatlik mesafe. En azından her hafta Eskişehir örgütünden dönüşümlü olarak bir temsilcinin olması gerekmez mi! Lobi çok önemli. Hatta ana muhalefet partisi olarak Eskişehir'in sorunlarının çözümü için iktidar temsilcileri ile de irtibata geçmek sorunun çözümünü aramak gerekmez mi? Ama nerede... Belki de Ahmet Ataç'ın başarısının sırlarından biri de bu.
Onlarca kişiyi odasında ağırlayan Başkan Kılıçdaroğlu kadınlarla sohbet etti, bazılarının sorunlarını dinledi.  Haberlerimizi yaptık Kılıçdaoğlu'nun, yeni stadyumun ismi ile ilgili gündemde olan konuyla ilgili görüşünü aldık. Ziyaretle ilgili görüşleri kamuoyuyla paylaştık. Daha sonra CHP Grup Başkan Vekili Engin Altay ve Özgül Özel ziyaret edildi. İki ismin Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç'ın çalışmaları hakkında övgüler yağdırması dikkatimizi çekti.  Kısacası verimli bir ziyaret oldu.
Diğer siyasi partilerin de bu tür organizasyonlar ile basını, Eskişehir halkını TBMM’deki temsilcileriyle, milletvekilleri ile buluşturmaları güzel olur, bu tür organizasyonlara kurum olarak seve seve katılacağımızı belirtiriz…