Eskişehir’de, eylem hazırlığında olduğu düşünülen DEAŞ’lı 2 kişi ile Ankara’da da 1 kişi, bomba yapımında kullanılan düzeneklerle birlikte özel harekat polislerinin katıldığı operasyonla yakalandı.
Edinilen bilgiye göre, gelen istihbarat bilgileri doğrultusunda, terör örgütü DEAŞ mensubu ve eylem hazırlığında olan 3 kişi tespit edildi. Bunun üzerine harekete geçen Eskişehir İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, özel harekat ekiplerinin de katıldığı operasyonlarda, S.K. ve Ö.B. isimli terör örgütü mensuplarını Eskişehir Esentepe ve Gültepe mahallelerinde, O.T. isimli terör örgütü mensubunu da Ankara’da yakaladı.
Şahısların yakalandıkları adreslerde yapılan aramalarda ise bomba yapımında kullanılan düzenek malzemeleri ve örgütsel dokümanların ele geçirildiği öğrenildi. Ayrıca şahısların yakın zamanda bir terör saldırısı planladıklarının tespit edildiği bildirildi.
 Tarih: 28.10.2016
Evet haberi okudunuz. Terör bizimde kapımızı çaldı. Bu hücre evler can almaya devam ediyor. Ancak bir türlü bir çalışma yapılmıyor.
Orta doğuda her gün bir yerde bir bomba patlıyor. 100 yıl sonra sınırlar yeniden çiziliyor. Emperyalist güçlerin oyununu bozmak için yetkililer ellerinden geleni yapıyor. Ben bu süreç içinde güvenlik konusunda önemli bir konuda bir dipnot düşmek istiyorum. Canlı bombaların ve terör örgütü üyelerinin çoğu hücre evlerden çıkıyor. Peki bu hücre evler kimin? Senin, benim yani Türk vatandaşının… Ev sahibi evi kiraya veriyor, para gelirse arkasına dahi bakmadan sormadan sorgulamadan yoluna devam ediyor. Bu hücre evler için hükümetin çok acil çözüm bulması gerekiyor. FETÖ’nün de palazlanmasında bu evler rol oynamadı mı? Bir de günlük kiralık apartlar çıktı meydana… Denetim yok, vergi yok. Bir şirket gibi işletiliyorlar. Fuhuş oranı da çok yüksek bu evlerde…
Peki çözüm… Çok basit. Önüne gelen sorgusuz sualsiz ev kiralayamamalı. Ya da satın alamamalı. Mutlaka adli sorgudan geçmeli. Ev sahibinin de bunda sorumluluğu olmalı. Örgütler buna karşı da bir çözüm bulabilir ancak en azından şimdiki gibi rahat edemeyeceklerdir. Detayları kısa bir çalışma ile yetkililer şekillendirecektir. Şimdilik Eskişehir ucuz atlattı. Ya sonrası...