Ali İsmail Korkmaz davası Kayseri’ye alındıktan sonra Eskişehir sahiplendiği bu  durumu protesto etti. Ali İsmail’e başından beri sahip çıkan Eskişehir neden birilerini rahatsız ediyor.?

 Eskişehir,  Binlerce öğrencinin yaşadığı kent. Öğrencilerin Büyük katkısı vardır bu Kente. Ailelerinin gözleri arkada değildir. Çağdaş bir kentin üniversitesini kazandıklarında mutlu olurlar. Bu kentin bir genci öldürüldü sahip çıkmayanlar bir daha düşünsün.

Ama sürekli birileri çıkar bu kente öğrencilere kara çalmak, yerden yere vurarak Eskişehir’in bu başarısını kıskandıklarını dile getiremeyen Sorunlu kişiler,  çirkinleştirerek kamuoyu yaratırlar.

Yine bu tipler başka şehirlerde  Eskişehir’i övmek onunla gündeme gelmek için konuşmalar yaparlar. Yani bu durumdan kendilerine pay çıkarmak isterler.  Kent dışında katıldığım toplantılar da tanık olduğum konuşmalar böyledir.  Hem bu kenti eleştireceksin hem de kalkıp başka yerde Eskişehirli olmaktan gurur duyuyorum la sözleriyle  başlayacaksın konuşmana . Olmaz böyle çirkinlik.

  ‘Kayseri’ye alınan Ali İsmail Korkmaz davası haklı eleştiriler protestolara neden oldu. Ben yaptım oldu mantığı sürekli kenti huzursuz ediyor.  Sanki bu kentin huzurlu olmasını istemiyor birileri. Bu süreç elin de yetkisi olanların durup, durup yaptığı açıklamalarla, davranışlarla Bu güzel kentin huzurunu bozuyorlar.

O gece eylemde  tanık olduğum birkaç şeye değinmek istiyorum. Polis son derece mantıklı ve uzlaşmak için elinden geleni yaptı bu çok görünür ve anlamlıydı.. Ama etraf dan kesinlikle polis  olmadığını bildiğim biri gençleri tek tek kameraya   çekip tahrik ederken karşılıklı küfürleşmeye tanık oldum. O kalabalık da genç çekme diyor küfrediyordu çeken de ona aynı küfürlü cevap verip tehdit ediyordu. Her ikisine de susun  dedim.. Genci arkadaşlarına ilettim. Polis olmadığını düşündüğüm kişi ilede sadece bakıştık. Her an her şey olabilir neden bu davranış der gibi. O günkü eylem de bu kadar duyarlı davranan polis bu hareketi yapmazdı. Bu durumu sürekli provoke eden kişilere dikkat etmek  lazım.

İkincisi ise çok etkilendiğimi söylemeden geçemem. Büyükşehir belediye başkanı Yılmaz Büyükerşen’di .  İsyan eden kitlenin içine gelip söylediği olumlu sözler ve samimi davranış benim gibi bir çok insanın hafızasına yazıldı.  Liderlik bence budur. Halktan kaçmaz halkın içinde olur. Bu yürekli tavrı kaç lider yapmıştır bir düşünelim. Yanında hiçbir koruma yokken.

 Gelelim Tramvay meselesine bu konuda Büyükşehir’in tüm açıklamalarını okudum.,dinledim. Kesinlikle bu durumun yaratılmasını istemediği çıkıyor. Yani halkın bu kadar mağdur edilmesini istemediğini ısrarla söylediğini duyduk.

Akp’nin de bu süreç de yapmak için caba sarf ettiğini de açıklamalarından duyduk.

 Bana göre bu durumu canlı yayın da Akp yöneticilerinin ve Yılmaz hocamızın Halka açıklamayı yüz yüze yapmalarıdır.

Böyle bir durum kınanır. Halka siyasi kazanımları için zulüm yapılmaz.  Halk bu durumun farkında…

HDP (Halkların demokratik partisi) de bu konuda basın açıklaması yaptı. Halka bu zulmü yaşatamazsınız dedi. Herkes aynı olacak diye diretenler acımasız bir söylemle HDP yi yerden yere vurdu. Bu ne tahammülsüzlük Anlaşılır gibi değil. Bu konu da  hocamız çağırır  bilgilendirirdi  ama bu üslupla değil.

 Halkların demokratik partisi kurulduğunda verdikleri mesaj bana göre çok anlamlı  ve ülkemizin böyle bir anlayışa ihtiyacı varken böyle bir üslup yakışmadı. Ne yapmışlar ki sadece fikirlerini beyan etmişler HALK ZULUM ÇEKMESİN. Demenin bedeli bumu olur