Eskişehirspor kötü yakaladığı Bursaspor’u 2-0 ile geçti. Maçta Erkan Zengin’in muhteşem oyunu ve Ertuğrul Sağlam’ın korkusuzca sahaya sürdüğü gençler damgasını vurdu. İlk maç bir hoca için çok önemlidir. Ancak Ertuğrul Sağlam çılgınca bir karar verdi. Gençleri de kazanma adına Erkut, Tarık, Hüseyin, Aytaç, Özgür 90-91 doğumlu gençleri sahaya sürdü. Servet, Necati gibi tecrübeli isimler kulübede oturdu. Bu kokusuz davranışından dolayı tebrik ediyorum. Adam gibi adam kolay olunmuyor. Sağlam’ın bu düşüncesi benim açımdan Es Es’in geleceği adına çok önemliydi. Gelelim maça.

Eskişehirspor Bursaspor karşısına yaklaşık 10 bin taraftarı önünde çıktı. Bursa’dan da takımını desteklemek için yaklaşık 500 taraftar tribündeki yerini aldı. Maç öncesi Ertuğrul Sağlam  eski takımı futbolcuları ile tek tek görüştü karşılıklı başarı dileklerine bulunuldu. Es Es taraftarı “Şimdi sıra bizde haydi büyük adam şampiyon yap bizi  Ertuğrul Sağlam”  tezahüratları atarak Sağlam’a büyük sevgi gösterdi.

ERTUĞRUL SAĞLAM’DAN SÜPRİZ KADRO

Sağlam maça 4+1+4+1 sistemi ile çıktı. Geçen yıldan fark tek forvet ile sahaya çıkması oldu.

Ertuğrul Sağlam Necati, Sezgin, Servet, Tello gibi tecrübeli isimleri ilk 11’e almazken, Aytaç Tarık, Özgür’ü sahaya sürdü. Dede’nin yokluğunda sağ ayaklı Tarık sol bekte oynadı. Mücadeleci futbolu ile dikkat çekti. Ancak sol ayağı iyi olmadığı için bir çok topu doğal olarak ezdi. Gelecek için umut verdi. Hürriyet’in yerine oynayan Aytaç hayal kırıklığı yaşattı. Otuna sonradan giren genç Erkut da geleceğin yıldız adayı olarak göze çarptı. Alper’in yerine alınan N’Daye ilk maçında bekleneni veremedi. Ama kumaşının iyi olduğu kesin. Alper mi, N’daye mi diye sorarsanız elbette Alper derim.

Erkan yine şov yaptı. Ancak   Tello, Alper, Erkan üçlüsü bu yıl olmayınca geçen yılki başarılı hücum organizasyonlarını göremedik.

  İlk 25 dakika amatör takım hüviyetinde olan Es Es yavaş yavaş toplandı. Bunu da sezona iyi hazırlanamamasına bağlıyorum. Çalışmalara geç başlandı birde hazırlık maçlarına ideal kadro ile çıkılmadı. Kamara döküldü yabancı kontenjanına takılan Tello’nun önümüzdeki hafta yer değiştirecektir diye düşünüyorum. Takımın kötü oluşu, Es Es’in mücadelesi birazda şansı galibiyeti getirdi. Sezon uzun Eskişehirspor’un kadro darlığı dikkat çekiyor. En az iki transfer daha yapılması şart. Önümüzde Galatasaray ve Fenerbahçe maçları var. Buradan alınacak en az iki puan takımı daha da motive edecektir.