Alışılmış belediyecilik anlayışından uzak bir tutum sergileyerek başlayan 3 Başkan ve Kazım Kurt..  Hiç olur mu  böyle.. Sosyal demokratlık.

Ömrümüzü sosyal adalete harcamış birileri olarak her gün yüzlerce insanın katledildiği kapitalizm savaşları için, kentimizde kaybettiğimiz Ali İsmail Korkmaz için bir satır laf etmeyenler çıkıp bize demokrasi dersi vermesi Kabul edilir değil.

Alışılmış siyasi anlayış ile ilk günden birçok insanı kapı dışarı koysaydınız.

Seçim sonu en az bir ay belediyeye uğramasaydınız seçim yorgunluğu atıyorum diye. Hemen cadde sokaklarda çalışma başlatmasaydınız.

 Her gün yüzlerce insanı dinlemeseydiniz.

 Sivil toplum örgütlerini dikkate alıp toplantılar yapmasaydınız,

 İlk defa meclis toplantılarını canlı yayın da vermeseydiniz.

 Gelir gelmez işçi emekçi, memur hakları için mutlu edici sonuçlarla anlaşma yapmasaydınız. Bazı insanların sosyal demokrasi bilgisini bu kadar net ortaya koyamazdınız.

Sosyal demokrasi tanımı bilmeyenler için bende yazayım kısaca.

Demokratik karar alma mekanizmasını genişleterek politik demokrasinin ötesinde ekonomik demokrasiye kadar; işgücüyle çalışanların ve diğer ekonomik paydaşların yeterli miktarda birlikte karar alma haklarını ilerletmeyi amaçlar. Kapitalizmin neden olduğu sosyal eşitsizlik, yoksulluk ve çeşitli grupların haksız davranışlarına karşı çıkar

Sosyal demokrasi sendikal işçi hareketiyle yakın bir bağ içindedir ve işgücü ile çalışan işçiler ve işveren arasında görüşme usulünü destekler.

Bu satırları daha da uzatmak mümkün ama bu kadar şimdilik yeter.

 Sayın başkan birilerinin ezberini bozdun. Binlerce siyasi yoldaşın iş beklerken sen hiçbir personelini yerinden oynatmadın. İlk işin kıyım olmadı. Alışılmış beklentileri hayal kırıklığına uğrattın.

Ben mi kaçırdım ama özellikle muhalif partililer bundan memnun olur haklının hakkını vermek gerek diye manşet beklerken, geçmiş dönemin eksik bıraktığı konuyu hemen sizinmiş gibi bizlere demokrasi dersi vermeye, öğretmeye çalışılması tuhaf bir durum yarattı ben de…

Ömrümüzü sosyal adalete harcamış birileri olarak her gün yüzlerce insanın katledildiği kapitalizm savaşları için, kentimizde kaybettiğimiz Ali İsmail Korkmaz için bir satır laf etmeyenler çıkıp bize demokrasi dersi vermesi kabul edilir değil.