İstanbul Fatih Davutpaşa Lisesi’nde geçtiğimiz aylarda “Küpe takan erkek cehennemliktir.”, “Hz. Ali’yi seven namaz kılmaz mı?” , “Kızların ve erkeklerin yan yana oturması zinadır” 

sarf ettiği sözler için kendisine ve okul yönetimine soruşturma açılmasına rağmen hala başka inançlara hakaretler eden Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni şimdide .Derste tahtaya “Sapkınlar” ve “Doğru yoldakiler” şeklinde iki yol çizip suçlayan Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni, ders anında tepki gösteren öğrencilere “Bunu ben değil Kuran söylüyor” dedi.

Kuran’ı ve diğer yorumları defalarca okumama rağmen,  Bu ve buna benzer sözleri bulamadım. Çokbilmişlik yapmadan birkaç cümle paylaşmak görevdir.  İslamiyet bana göre insan olmak demektir. İnsan olmanın da çok net kriterleri vardır. İYİ OLMAK, İYİLİK YAPMAK DOĞRU ve DÜRÜST OLMAK, ÇALIŞMAK, PAYLAŞMAK VE KOŞULSUZ SEVMEKTİR.  Buradan yola çıktığımız da bunları tamamlayan sözlerle karşılaşıyoruz ben sizi sevgimden yarattım sizler birbirinizi koşulsuz seveceksiniz bu bir emir. Devam ediyorum çevrendekiler açsa nasıl tok olarak uyursun. Özün sözün bir olsun. Bir olun birlik olun.

Kadınlara söylenen sözler Özümden özünüze öz kattım sizler çok değerlisiniz analık gibi bir makamı verdim. Tıpkı benim gibi evlatlarınızı Koşulsuz, birbirinden ayırt etmeden seversiniz. Devam ediyorum HERKES KENDİ NEFSİNDEN SORUMLUDUR.

Günlerdir sosyal medya da İstanbul Fatih Davutpaşa Lisesi gündem de. Bu tür insanların sürekli bu davranışlarını Kuran’a yükleyip çelişkilerini görmek ve bunlara dur denilmemesi, İlgili yerlerin de açıklama yapmamaları beni çok üzüyor. Eğer yapıldıysa bu haber bize kadar nasıl geliyorsa o açıklamalarda gelirdi diye düşünüyorum. Ve haberin bir kısmını paylaşıyorum.

Yukarıdaki haberi sadece özet olarak verdim. Bu davranışı yapan adam daha çok iftiralarda da bulunmuş ve bana kimse dokunamaz gibi sözler de var.

Şimdi İki tür düşünce ile sorgulandığımı bilerek bir soru Kuran’ı dillerinden düşürmeyenler Bu tür söylemlerin neden karşısında durmuyorlar. Neden bu toplumun, inanlarının, güzel duygularla donanmasına ve örnek olmalarına yardımcı olmuyorlar?.İkinci soruma da cevabım şu olacak öğrendiklerimin sevgiyle paylaşmak ve yararlanılmasını sağlamak derken ,

Aklıma gelen bir anıyı da sizlerle paylaşayım.

 Bir gün öğlen namazı sıralarında yerini de söyleyeyim Hacı Havva Camii bunu o günün din görevlisine ilettim, Diş doktorundan geliyorum ve işe gidiyorum. Camiinin dışın da da namaz kılanlar vardı iki arkadaştık belki biliyorsunuzdur caminin avlusu iki caddeyi birbirine bağlar. Ve Oradan geçmek serbest o yolu insanlara kolaylık olsun diye o günün toprak sahipleri vermiş. Bu tür bağışları başka illerde de görebilirsiniz. Konum tabiî ki yol değil. Oradan geçerken Namazda olanlar, Yüksek sesle ALLAHÜ EKBER Diyerek tepki gösterdiler.  O gün bekledim oranın görevlisine rica ettim dedim ki hani namaza durulduğunda Allah’la bir olan hiçbir şey hissetmezdi. Rica ediyorum hepinizden (Bu ricam hala geçerli.) Bu insanları suçlamıyorum siz öğreticiler bunlara anlatmanız lazım. Hatta daha başka öğretilerde anlatınız. Örneğin en çok sokaklara Erkekler tükürüyor bunu da anlatın. Sevgiyi hoşgörüyü anlatın ve kimse kimsenin yerine cezalandırılmayacak bunu anlatın. Herkes kendinden sorumludur bunu anlatın. O günkü görevli hala orada mı bilmem ama Şikayet ettiğim konulara değinildiğini bana anlatmıştı. Sağ olsun.