Yıllar önce yazılmış, söylenmiş okunsa da anlaşılmamış belki de hiç okunmamış Sararmış bir kitaptan, Sevginin gücünü, bir olmanın güzelliğinin bu günlerde ihtiyacımız olduğunu, düşünerek yazmak istedim.
Tüm insanlar borçludur. Var olduğu bu topraklara borçludur. Bu topraklar da yaşıyoruz. O zaman hepimiz ötekisiz borçluyuz. Bu toprakların bize verdiklerini vermek için borçluyuz. Bu borcu birbirimizle iyi oldukça iyilikler yaptıkça öderiz.
Siz affedici olunuz ki, affet dediğiniz sizi korusun. Hepimiz kardeşiz diyoruz kardeş olmak bir araya gelmektir. Bir olup güç olursanız bu borçlu olduğunuz toprak size neler verecektir. Yıllardır yazıp söylendi. Güneş başka bir burca girmeden, gönlünüzdeki bahçe harap olmadan, kardeşler bir araya gelin.
İşte o zaman tüm gönlünüzdeki iyiliklerin yıldız yıldız döküldüğünü göreceksiniz.
Şüphelerinizi atın. Şüpheci olmayın. Öğretici olun. Öğrenen olun, bilen olun, bulan olun, bildiren olun. ama duran olmayın işte her kötülük bundadır ayrılığın atına binmeyin.
İçinizde yanlış düşünenler olmasın. Bu söylediklerimiz hakikatin kendisidir. yol göstermek doğruyu göstermek, sizi yükseltmek itmek, sizi birleştirmek asıl güzellik buradadır.
Kötü düşünenler, kötü düşünceler sizin olsun. Kötü düşüncelerinizin içine bir bakın, bir arayın, içinde olumlu olan ne var. Kötü olmak ne verdi size. Birleşin bir olun. Yükselin ki, yükseldikçe yükselmek gerekliğini anlayacaksınız.
 
Yaşamın her alanını her yönünü sevmekle başlayın. Sevdikçe yücelir yüceltirsiniz. Sevgi ve sevgi dolu yürekler Şikâyet etmezler. Övgü ve ödül talep etmezler. herzaman açık ve dürüst konuşmak her konuşmasının altında kendini değil çevresini düşünmek, İnsanların hakkında kötü konuşmadan, insanlarla konuşup, dertlerini dert edinmek ve çareler üretmektir.