Eylemlerle sesini duyuran insanların, ne televizyonu, ne gazetesi, var sadece sokakları var. Sokaklardan sesleniyorlar. UNUTMADIK

 

Gezinin yıldönümü.

Taksimde ağaçları kesmekle başlayan süreç.

Bu güne kadar ülkemizin her alanın da nerede bol orman, birde  manzara da güzelse önemli yangınlarla yok edildi.  Biz büyükler vah vah tüh tüh dedik sesimizi çıkartmadık.

Taksimde başlatılan o güzel parkın ağaçlarının yok edilişine gençler tüh tüh demedi ..Gittiler  ağaçlara sahip çıktılar.. Sarıldılar ağaçlarımıza dokunmayın dediler.

 Dediler de ne oldu.? Ne olmadı ki alkışlanacak bu sahiplenmeye karşı ülkemizin başbakanı başta olmak üzere akıl almaz iftiralar atılarak Bu sahiplenişe her türlü baskı ve şiddeti uyguladılar. Onlara yapılan bu şiddet bu baskı Tüm Türkiye’ye yayıldı gençler adeta kenetlendi ve ötekisiz elele tuttular Her yer taksim Her yer direniş diyerek haykırdılar. Büyüklerin başaramadığı birliği bir olmayı onlar başardı.  Bu bir oluş daha da rahatsız etti birilerini ve o güzel yürekli gençleri kaybetmeye başladık.

Ölümler daha da birleştirdi Türkiye’yi..

 Yetkililer bunu görmedi sadece tek dertleri iktidar olma, koltuk hırsı yüzünden ellerindeki yetkilerle daha da ileri gittiler. Birçok genç öldürüldü. Her ilin Analarının yüreği ayrı yandı. Bu direniş gün geçtikçe büyüdü milyonlar sokaklara döküldü. Yeter artık  yeter diye isyan edildi ..

İsyan eden kentlerden biri de Eskişehir.

.Eskişehir’e  emanet edilen bir çok gencimiz gibi  Ali İsmail Korkmaz da vardı içlerinde..Küçüçük kuzuya polis ve fırıncılar bir olarak ölesiye dövdüler.  Hadi polis emir aldı vicdanını unuttu; Yağcı fırıncıya ve iktidara şirin gözükmek isteyenlere ne demeli.  Doğrunun yanında olmak yerine yanlış bilgilerle yönlendirmek isteyenler ödüllendirildi. Hala mahkeme devam ediyor. Elde bir sürü delil varken.

Şimdi bunlar unutulsun istenirken yine ocaklar söndü .  Dünya literatürüne en büyük maden kazası olarak geçen .. Resmi rakam 301 ama duyumlar iki katı olan Maden de  ölenler için sokaklara çıkıldı. Nasıl kabul edilir bu kadar haksızlık yanlışlık çıkarlar büyüsün diye olan ölümler zulümler.

 SÜREKLİ kandırılan halk ..

Eylemlerle sesini duyuran insanların, ne televizyonu, ne gazetesi, var sadece sokakları var. sokaklardan sesleniyorlar.UNUTMADIK

.