Ben Sosyalistim. Bağışlamak, Af etmek yüceliğini iyi bilirim.  Yapılanları affetmiyorum.

Ben hiç CHP üyesi olmadım.  DSP kurucularından olmam DSP’nin Büyümesinde ciddi katkıları olan ben O dönemim çıkar kavgası yüzünden istifa edip bağımsız meclis üyeliği yaparken sevgili hocam İlyas Küçük canın Büyük çabalarıyla bir ara CHP meclis üyesi olalım demiştik.  Ama CHP’nin öyle sahipleri varki o gün, İlyas Küçükcan hocanın, Muharrem Kubat hocanın, bile gücü yetmemişti bizim üyeliğimizi kabul ettirmeye.

Tabii bunları yazacak değilim..

Ama tabiî ki yazacaklarım var.  Başkan adaylarından En Eski Erman Gölet’i ve mücadelesini benim gibi herkes iyi bilir. bulunduğu her yerde sosyal demokratlığından ödün vermemiştir.

 Bana göre en önemli konu bu. Nerede olursanız olun fikriniz ve duruşunuz önemlidir. Şu klasik sözü söyleyemeyeceğim bazı partililerin söylediği gibi. Tabandan geleceksin tırmalayacaksın öyle bir yerlerde olacaksın. Bu söze şöyle bir karşılık vermek istiyorum. Bu kentin çok başarılı hiza önderleri var. Verdikleri mücadele ve yapıları bellidir. Yani partiye gelip birkaç kişiyi ikna edip, onların egolarını tatmin etmesi mi önemli yoksa yılların mücadelesi mi bu çelişkiyi de kaldırın artık.

Bazı örnek kişiler vardır ki, Var oluşlarıyla hem topluma,  partisine katkı sağlar. Yılmaz Büyükerşen gibi Tartışılmaz. Ahmet Ataç gibi tartışılmaz. Öyle de oldu.

CHP başarılı belediyelerine etik davranış sergiledi.  Emeğe saygı duyulması budur dedirtti. Nede olsa emek ve sermaye çelişkisini CHP iyi bilir. Bizlerde ilk yola çıkarken CHP’nin fikirlerinden çok etkilenerek Mücadeleye girmiştik. Bu güne kadar da karşıt olmamız, Kapitalizm karşısın da dik  duruşumuz o ilk öğretilerdir.Bu öğretileri besleyerek daha iyi gözlemler elde ederek yol aldık..

Bu güne gelirsek Eskişehir’in bir olmaya birlik olmaya ihtiyacı var Eskişehir bu konuda da örnek olacak tüm Türkiye’ye halkların hakları için, kaybettiğimiz Ali İSMAİL KORKMAZ için bir olacağız Bir olmaya da devam edeceğiz. Bu söz benim sözüm ama benim gibi binlerin sözü.  Ali İsmail’e yapılan haksızlık unutulursa kör oluruz.

Ben Sosyalistim. Bağışlamak, Af etmek Yüceliğini iyi bilirim.  Yapılanları affetmiyorum.

 

,