Termik santral için kamuoyunu ilk küçük Millet Meclisi Tema ve Mustafa Kantarcı’nın isteği doğrultusunda 2016 Mayıs ayın da gündeme aldık. Yerel basında Manşetten verildi.

 O günden beri Tema Vakfı Yöneticileri ve Eskişehir bu durumu sürekli inceliyor gerek görsel gerek bilimsel taramalar yapıldı.  Doğal olarak Kent konseyi de bu konuyu ele aldı. Uzun çalışmalardan sonra Eskişehir Çevre ve Yaşam Platformu kurdu. Eskişehir de tüm Sivil Toplum örgütleri bu çalışmaya destek vermek için elinden geleni yaptı yapıyor.

İzliyorum tüm açıklamaları Medyayı ne zaman ülkemizi ve halkın haklarını savunmak için yola çıkılsa hemen bunlar terörist yaftası yapıştırıyorlar.  Yaşımız gereği biliriz Amerika’ya NATO’ya karşı çıkıldığın dada neler yapıldı…

İşin ilginç yanı çevreye sahip çıkan tüm herkesi bu tür suçlamalarla yıldıramadıklarını anlıyorlar ama, bu konuyu anlamayan yada duymayanlara etkili bir yöntem bu. Terörist denilince artık herkes birbirinden korkar oldu.

 Çevreyi biz savunuyoruz biz terörist değiliz ama onlar… Acaba onlar kim… Hatta biz değiliz ama onlar olabilir belki gibi… Bu tür suçlamaları kabul eden yüzler biliriz. 

Şimdi de  Ohal var. Çok yakın dostlukları kardeşlikleri bozuyor bu durum. Aman yan yana gelmeyeyim birlikte görünmeyelim başımıza bir şey gelmesin. Diyen dostlar görüyoruz.  Tabi buna dostluk denilirse. Pir Sultan Aptalın her fırsatta şu sözünü mırıldanırım bu durumları izledikçe. Dostun Bir tek gülü öldürür beni beni…