Bir söz vardır “insanlar güçlü olanın yanında olur” derler. Derler de gerçekte de öylemidir? Biraz bu konuyu irdeleyelim…

Benim küçük sayılacak zamanlarımda HeMan diye bir çizgi film vardı. En önemli repliği “Güç bende artık” diyerek kılıcını çekerdi. Çizgi filmlerde bile belleğimize kazınmaya çalışılan GÜÇ toplumlarda kitleleri arkasından getirmek için önemli bir etken. Bu GÜÇ kimi zaman Para, kimi zaman Kas gücü, kimi de silah olarak karşımıza çıkıyor. Misal Devletler Askeri Kuvvetleri ile birbirlerine caka satıyor. Para veya ticaret yine devletlerin birbirlerine üstünlük sağlamak için kullandıkları bir argüman. Toplumsal gelişmeler içinde örnek verecek olursak herhangi bir spor müsabakasında bile tarafsız biri şöyle bir bakar –kim önde, -kim daha güçlü, -kim galibiyete daha yakın gibi soruların cevabını aldığı tarafı seçer. Çünkü insan fıtratında yenmek, galip gelmek ve buna benzer özelliklerle donatılmış. Hiç kimse yenilebilecek, cılız, zayıf bir pehlivanı favori görmez ve onu desteklemez. İstisnalar kaideyi bozmaz diye de eklemek gerek. Bunu toplum sosyolojisi ve psikolojisi olarak ele aldığımızda ki bunu siyasi partiler yapıyor hep kendilerini güçlü gösterme çabasında, anketleri kendi anlaştıkları şirketlere yaptırarak algı oluşturmak istemeleri bu sosyolojik ve psikolojik analizler neticesindedir. Havyanlar âleminde bile Güçlü erkekler sürüyü kontrol etmiyor mu?

HANGİMİZ GÜÇLÜ? YUNANİSTAN MI? TÜRKİYE Mİ?

“Türkiye tabii” dediğinizi duyar gibiyim… Son günlerde Yunanistan ve Türkiye gerilimi gündemde, Yunan Uçakları ve S300 bataryaları bizim Uçaklarımıza kilit atıyor tahrik ediyor. Bu durumda Türkiye hem Güçlü hem de Haklı fakat Anadolu topraklarından bir adım atılmıyor. Bunun nedeni belli, hem Güçlü hem de Haklı olmanız sizin istediğiniz sonuca ulaşmanıza bazen yetmiyor. Ekonomik sıkıntılar ve henüz bir savaşa hazır hale gelemeyen Türkiye’nin elini kolunu bağlıyor sanırım. Aslında olası bir Türkiye-Yunanistan savaşının galibi belli, tabii ki Türkiye. Fakat karşınızda sadece Yunan yok arkasında onu gazlayan Amerika ve Avrupa’dan gelebilecek ambargolar. Yunan’da aslında bundan arka buluyor.

GÜÇLÜ ÜLKEM

Türkiye daha da güçlenmeli, en sıkıntılı buhranlı dönemlerde İstiklal savaşını kazanan Ülkem şimdi bir savaşa girse yine kazanır belki ama daha değil. Bakın çok değil daha 6 ay önce BEA, Suudi Arabistan gibi ülkeler Yunan’ın yanındayken şimdiler de bizimle saf tutmak istiyor. Bunun en büyük sebebi açıkça savaşa girmese bile Libya ve Azerbaycan’da kazanılan zaferler. Askeri ve Savunma alanında büyük atılımlar gerçekleştiren Türkiye’m oldukça büyük bir caydırıcı Güç sergiliyor. Başta da belirttiğim üzere Gücün yanında olma duygusu neticesi insanlar gibi Ülkelerde Güçlü olanın yanında olmak istiyor. Yani Fillerin tepiştiği gün Karınca gibi olmak istemiyorlar.

İNANÇ MESELESİ

Tabii sadece Güç yetmez… Buna insanın kazanma duygusu, azmi ve kararlığını ve Yaratanın vermiş olduğu yürek gücünü kısacası İman veya İnancı da eklemek lazım. Bu bizim insanımızda genlerden gelen bir yetenek. Türk’ün Gücü Zaferlerle dolu tarihinden geliyor. Vesselam…

Selam ve Dua ile…