Gündemden düşmeyen yol. Her gün birbirine benzeyen kazalar Eskişehir’e 40 Km .Bazı büyük şehirlerin semtleri kadar yakın.

Antalya’dan canım abimlerle dönüyoruz. Subaşlarında durup Antalya’nın sıcağından sonra üşümek istiyoruz. O kadar güzel ki doğamız, cay demledik tıpkı eski günler gibi bir ağacın serinliğinde içtik.

Saat 20 gibi   Eskişehir’e dönmek için yola cıktık. Seyitgazi’yi geçtik ama çift yol bitti. Gece kendi arabamızla hiç dönmemişiz. Uzun farları yakamıyorsun. Karşı tarafı zor duruma düşürmemek için. Kısalarla yol görünmüyor adeta… Ne çizgi kalmış ne yol. Sıcaktan asfalt simsiyah çizgilerde belirgin olmayınca tüm sürücüler aynı sıkıntıyı çekiyorlar. Canım abim 40 yıllık şoförüm inanın bu kadar zor bir yol görmedim ve çok yoruldum kısa yolda diyor. Bende bu yolun durumunu anlatmak istedim.  Uzun yıllardır nedendir bilinmez bu yol yapılmıyor.

Seyitgazililer, Eskişehirliler sürekli bu yolun sorunlarını anlatıyorlar kimse duymuyor adeta. Daha önce Akp belediyesi idi şimdi Chp belediyesi oldu Seyitgazi. Bu siyasi bir yaklaşımsa hiç doğru değil. O yolu halk kullanıyor. Tüm kullananlar Chp li yada bir başka siyasi partili değil. Neden dikkate alınmıyor bu serzenişler. Sadece 40 Km ve yol geniş. Çok az bir maliyetle yol yapılır çizgiler belirginleşir. Ve ölümlü kazalar biter. Bu sorun görmezlikten gelinemez. Birde ben yazayım belki benim sesimi duyarlar dedim ve misafirlerime söz verdim. Seyitgazi çok özel bir yer. Tıpkı Hacıbektaş veli Mevlana,ve Yunus Emre  gibi güzel duyguların yaşandığı değerli yerler.