Haklı tüketicinin son günlerdeki en zorlu sorusu….

Bizden haksız bir ücret alınmış. Aynen bankaların dosya masraflarında olduğu gibi haksız bir bedel. Fakat her nedense bu kez biraz daha ılımlı yaklaşıyoruz toplumsal olarak konuya. Tüketici dernekleri ortak açıklama yapıp, bundan sonra tahsil etmeyin. Aldığınız bedelleri faturalardan düşseniz de olur tarzı ılımlı yaklaşımlar sergiliyorlar.

Yargıtay Hukuk Genel Kurulu Kararı ise açık. 10 yıl geriye dönük olarak tahsil edilen bedelleri talep etme hakkımız var. Hukuk Genel Kurulu kararlarının bağlayıcılığı var. Fakat kağıt üzerindeki haklılığımızın yanında. Günlük hayatta bu hakka nasıl ulaşacağımıza dair ciddi sorunlarımız var.

2200 TL’nin altındaki başvurularımız için ilçe tüketici hakem heyetleri. Eskişehir olarak Büyükşehir statüsünde olduğumuz için 2200 TL ile 3300 TL arasındaki başvurularımız içinse İl Tüketici Hakem Heyeti görevli. Tüketici hakem heyetine başvuru zorunlu. 3300 TL altındaki bir bedele ilişkin olarak başvurunuzla ilgili doğrudan tüketici mahkemesine dava açamıyorsunuz.

Normal şartlarda abone numaranız ve kendinize ait bir faturanız ile tüketici hakem heyetine gidip başvuru yaptığınızda sizden tahsil edilen toplam bedeli bilmiyor olsanız dahi başvurunuz kabul edilmeli . Toplam bedel elektrik satışı yapan şirkete resmi yazışma ile sorularak bildirmesi istenilmeli. Bunun önünde yasal bir engel yok. Fakat hali hazırda iş yükünde son noktalarda olan ve banka dosya masrafları taleplerinin dahi girişlerini yapamamış olan Tüketici Hakem Heyetleri sizden talep ettiğiniz net bedeli istiyor.

Oradan Elektrik Perakende Satış Şirketine doğru yola çıkıyorsunuz. Tabi onlarda boş durmamış. Sizinle bu hizmete başvururken imzaladığınız sözleşmelere dayanarak ancak bir yıllık bedeli talep edebileceğinizi söylüyorlar ve buna ilişkin talep formu hazırlamışlar. Bir seneyi gözden çıkartmışlar da fazlası istenmesin diyorlar sözün özü… Size 10 yıldır ödemiş olduğunuz kayıp-kaçak bedeli, sayaç okuma bedeli gibi haksız tahsil edilen bedellerin toplam miktarını bildirmiyorlar.

En başa kayıp-kaçak bedelinin bizden tahsil edilen miktarını nasıl öğreneceğimiz kısmına geri dönüyoruz.

- 1 yıllık bedeli belirterek Tüketici Hakem Heyetine Başvuru yapabilir ve 10 yıllık bedeli talebe rağmen vermediklerini bu bedelin ilgili şirketten sorularak öğrenilmesini talep edebiliriz.

- Bilgi edinme Kanunu’na dayanarak 10 yıl boyunca tarafımızdan tahsil edilen kayıp-kaçak, sayaç okuma bedellerinin tamamının ay ve yıl da belirtilerek bildirilmesini istiyoruz. Bununla ilgili ya şahsen başvuru yapıp evrak kayıt numarası alıyor ya da  noter aracılığı ile ihtarname gönderiyoruz ki ispatta kolaylık olsun. 30 gün sonra ise halen bu bedeller bildirilmemiş olursa. Bilgi Edinme Kanunu’na dayanarak suç duyurusunda bulunuyoruz. Ayrıca lisans sahibi şirketi EPDK’ya da şikayet ediyoruz.

Suç duyurusu ile karşı karşıya kalan şirket yetkililerinin 10 yıllık bedelleri bildirme konusunda daha hassas davranacağını düşünüyoruz. Şu an için elimizde daha makul bir çözüm yok. Bedelin 3300 TL’nin üzerinde olduğuna emin isek doğrudan “Belirsiz Alacak Davası” da açabiliriz.

www.tukdes.org   | [email protected]    Av. Pınar TURHANOĞLU GÜCÜYENER