Kent Hafızası veya Kent Belleği denen bir kavram vardır. Bir kent “kent” oluncaya ve olduktan sonra geride uzun bir yaşanmışlık bırakır. Bunlar resimler, yazılar, kitaplar , evler, yaşam alanları, eşyalar, yollar, abideler, heykeller, çeşmeler aklınıza ve hayalinizde ne kalmışsa kent’i yaşatırlar.Tabii ki bunların başında yazılı ve görsel belgeler en önemlisi. Başka türlü anlayamazsınız neyin ne ve neden olduğunu..
Eskişehir bugün ülkenin en ilginç ve göze batan kentlerinden biri. Buradaki gelişim ve yaşam Türkiyenin önünde gidiyor.
Eskişehirimin de bir hafızası var. Geçmişte faytonlu, hamamlı,hatıralarım var benim..Kılıçoğlu sinemasını elli yıl sonra kim hatırlayacak..? Kim hatırlatacak..?
Yüz yıl sonra tarihte bugün, bu ay dendiğinde gelecek nesiller nereye bakacaklar bu kent için..?
Şimdi ; Esgazete bünyesinde “Manşet” isimli bir dergi çıktı. 36 sayfa..36 sayfa haber ve yazı var..İki sayfada bir reklamı olmayan, mütevazi bir baskı. Ama içi tevazu götürmez.. Her sahifesi Eskişehir’i anlatan dolu dolu bir aylık gazete..Dergi denmez, aylık gazete daha doğru..Magazin ve sosyete haberli,bol reklamlı bir içeriği yok.. 
Mesela Mayıs sayısı Eskişehir ile ilgili Süperkent projesi. “Kendi İhtiyacını kendisi üreten ekolojik şehir” İlginç bir proje ve anlatımı. Mustafa Yıldırım bu haber için Manşet’in hiçbir yerde bulamayacağınız araştırması ve üç boyutlu maket fotoğraflarla anlatımı “ diyor.. Gerçekten öyle
Büyükerşen Hoca’nın “Eskişehir Eğitir Eskişehir Bir Okuldur” temalı röportajı. Şenay Hanım’la bir söyleşi..Çocuk evlerinden, Meslek Eğitim Kurslarına, Kadın-Çocuk ve Engelli Hizmetleri biriminin kurduğu “Eşitlik Birimi” , “Kültür ve Sanatla Sosyal Belediyecilik” gibi geleceğe yönelik ciddi projeler adına son derece ilginç..
Eskişehir İş dünyasında neler oluyor.? İş dünyasının Eskişehir’e bakışı..Söyleşiler..
Sağlıkta özellikle çocukları ilgilendiren hepimizin merak ettiği güncel problemlerin çözümünü anlatan Uzman doktor görüşleri..
“Belde evleri” Tepebaşı belediyesinin hayata geçirdiği 15.000 kadına 30’a yakın kursta verilen eğitim hizmetlerini Ahmet Ataç anlatıyor.…
AK Parti İl Başkanı Dündar Ünlü “Üçüncü Üniversite” ve “Yeni Stadyumun İsmi” ile ilgili çok tartışılan bir konuda yaptığı ilginç açıklamalar…
Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Naci Gündoğan’dan Eskişehiri Uçuracak Projeler” konulu gündem yazısı..
Eskişehir’deki Akdeniz.. Sarıcakaya’nın müthiş atağı.. 
Nilüfer Karamehmetoğlu’nun çarpıcı gezi yazıları.. Diğer yazarların görüşleri, anektodları..
Hukukçuların gündelik hayatımızdaki problemlerle ilgili görüşleri.. Ve “ne olacak bu Es Es’in hali ?
İşte “Manşet’ in kent hafızasına bıraktığı 36 sayfalık Mayıs belgeseli..
“Manşet “e şimdilik sadece abonelik’le ulaşabiliyorsunuz.. Ama yine de 0532 776 09 54 GSM 0222 221 92 81 Sabit telefondan veya [email protected] adresinden sorabilir bilgi alabilirsiniz..
Alıp okumamak için hiçbir sebebiniz yok.. Özellikle kent dışında yaşayan Eskişehirlilerin için “memleketten haberler”, biriktirmeyi seven okur gözler ve kent aşıkları abone olmalı hemen..
Bu gazete yaşamalı,Eskişehir yaşamalı..